Informatie over WaLu bv

Historie van WaLu bv

WaLu is in 1996 opgericht onder de naam Telebeheer bv.
Het bedrijf had twee speerpunten, systeembeheer voor het MKB en systeemontwikkeling. Hierbij werd gestreefd het systeembeheer zoveel mogelijk op afstand te doen, iets wat in 1996 nog in de kinderschoenen stond en relatief onbekend was. De onderneming is uitgegroeid tot een onderneming met 10 medewerkers. In 2002 is het bedrijf opgesplitst in een moedermaatschappij en een werkmaatschappij. De naam van de moedermaatschappij is gewijzigd in WaLu bv en de werkmaatschappij heeft de naam Telebeheer bv behouden.


In 2007 is de werkmaatschappij deels verkocht en voortgezet onder de naam Spot Zakelijk Netwerkbeheer b.v. In 2012 heeft WaLu bv, na een juridische strijd en onder druk van de grootaandeelhouder van Spot, alle aandelen voor 'niets' overgedragen.


WaLu had als doel beheerbedrijf voor de pensioenvoorziening. Gezien het bovenstaande, zult u begrijpen dat hiervan niets van over is gebleven. Helaas bestaat de wereld niet alleen uit eerlijke mensen.

Fusie of samenwerking

Om goed advies te kunnen geven, is het soms juist nodig ook de negentieve kant van een samenwerking te kennen. Wilt u gaan samenwerken of een fusie aangaan, ik wil u graag adviseren. Uit eigen ervaring weet ik nu, waar je op moet letten en waar je zeker geen niet op moet vertrouwen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bedrijfsnieuws

Nieuwe uitdaging

Op het moment dat je je eigen opgebouwd bedrijf kwijt raakt, sta je voor een uitdaging. Die heb ik gevonden in het onderwijs. Ik heb mijn wiskunde acte gehaald en ben nu met veel plezier actief als docent. Met een bevoegdheid voor wiskunde, informatica en elektrotechniek.

Mede door mijn ervaringen in het bedrijfsleven, ben ik een vreemde eend in het reguliere onderwijs.
Ik heb dan ook een geheel andere kijk op hoe onderwijs zou moeten zijn georgaiseerd. Binnen de organisatie waar ik nu werk, probeer ik mijn steentje bij te dragen aan onderwijsvernieuwing. Dat loop moeizaam. Mijn grote wens is nog een school op te zetten in het beeld zoals ik dat heb. Verantwoord, efficient onderwijs. Onderwijs waar de leerling zelf per vak zijn niveau kan bepalen en de leerkrachten en andere ondersteuners in dienst staan (met grenzen) van het onderwijs.
Onderwijs waar de leerling centraal staat, zelf verantwoordelijk is en hierbij een goede begeleiding krijgt. Tevens moet er veel aandacht zijn voor de sociale ontwikkeling van de puber.

Los van het feit dat ik dagelijks voor de klas sta, zijn er daarnaast altijd mogelijkheden voor andere activiteiten en sta ik open voor nieuwe uitdagingen.